Världens bästa supporter på bortaplan!

Det är roligt och mycket givande att följa med på borta-tävlingar: se spännande idrottsprestationer, träffa nya människor, se andra anläggningar, kanske hitta ett mysigt kafé på vägen till tävlingen och sedan avsluta med en smarrig pizza på vägen hem! En dag som supporter på bortaplan innehåller många intressanta händelser, både på idrottsplanen, men också runtomkring.

Flaggor

Vad kan man göra för att heja fram laget? Ett bra tips är att köpa eller sy flaggor. Det är bra att ha både stora och små supporterflaggor, beroende på vilken arena som man är på. Är det ett stort sportevenemang, t.ex. i Globen, är det bra att ha flera stora flaggor, så att flaggorna verkligen syns. Om man ska skapa sin egen flagga, så kan man använda ett lakan, måla det i rätt färger och sedan skriva klubbens namn eller kanske sin favoritidrottare. Om man skriver dit ett namn, så blir det ju en exakt kick för den personen när hon eller han står nere på arena och ska tävla. Men, om man bara har en flagga med en persons namn på, så blir det lite konstigt om den personen inte är med i just den tävling som man åkt på. Det bästa är därför att både köpa och skapa olika flaggor – så har man till alla tillfällen.

Var en trevlig supporter!

När man är en supporter, så representerar man hela laget och klubben. Därför är det mycket viktigt att vara respektfull och trevlig. När en supporter är vänlig, håller upp dörren till en supporter från motståndarlaget, säger hej och tack när den köper kaffe etc. så framstår hela laget som trevligt. Det blir också mycket bättre stämning och laget kommer också att få fler supportrar! Alltså bara win-win! Tänk på att idrottarna ska känna lika mycket stolthet över dig som supporter, som du gör över dem. Många idrottare hälsar på sina motståndare efter en förlust – då ska man som supporter visa samma respekt för andra och spelet.