Supporterfamiljen!

Det är vanligt att man ärver ett supporterliv. Ibland kan en supporter ha ärvt sitt supporterintresse flera generationer tillbaka. Både att utöva idrott och titta på idrott ger stor gemenskap. Det finns idrottsklubbar som funnits i över hundra år och där generation efter generation i en familj följt med och varit supporter. En sådan klubb önskar också GF Idrott att vara!

Barnen

Barn kan både vara idrottare och supportrar! Det bästa sättet för att barnen ska bli intresserade är att låta dem både utöva idrotten, känna glädjen i att spela och klara av svåra fysiska moment, och att följa med på matcher. Låt barnen testa på olika grenar, så att de hittar fram till den idrottsgren som passar just dem. Tvinga dem inte, utan låt dem leka fram den idrottare som redan finns i dem. Var sedan en bra förälder som stödjer dem i både medgångar och motgångar, på träning och på tävling – men pressa dem inte. De flesta stora idrottsmän och kvinnor brukar kunna berätta hur viktigt stödet från föräldrarna har varit. Är ditt barn en framtida supporter eller en framtida stjärna? Ge barnet möjlighet till både ock.

Hela familjen

Att gå och titta på ett idrottsevenemang tillsammans en lördag, ger fin familjegemenskap. Ni har samma mål och gör det tillsammans. Det ger också en stor möjlighet att lära känna nya människor, då ni är flera personer i olika åldrar som möter andra likasinnade. Det kan vara roligt om hela familjen är klädd i likadana supportertröjor eller har en flagga! Ta många kort och njut av gemenskapen.

Att mötas över generationsgränserna är något som är givande för alla. Vi vill att alla åldrar känner sig välkomna hos GF Idrott. Hämta farfar och farmor och låt dem följa med till tävlingen! Gå på julshowen tillsammans, tävla med varandra, umgås och skapa nya minnen tillsammans – det är vad en riktig supporterklubb gör!