Till och från matchen

Det är mycket intressant att följa med laget eller en enskild idrottsutövare till en tävling på annan ort. Det är spännande att få vara med och heja fram sin idrottare, bland många andra supportar. Ibland är det många supportar som åker och man åker tillsammans i flera bussar, en annan gång är det färre personer som följer med och man tar sig till tävlingen med bil. Ibland måste man ta bil för att ALLA vill följa med och att det då inte finns nog med plats i bussarna. Eller så är man miljömedveten och åker kollektivtrafik som buss eller tåg. Resan fram och tillbaka till tävlingen tar ganska mycket tid: hur ska man bäst fördriva tiden?

Bilresan

Det som är skönt med att köra bil är friheten. Man stiger upp på morgonen, brygger kaffet, gör i ordning extra matsäck och sätter sig i bilen och kör iväg. Det som är jobbigast med att transportera sig med bil är att det kan bli trångt, barn som kan bli otåliga eller så blir man trött av att behöva köra. Ett användbart tips för att bilkörningen ska bli lättare är att brygga kaffe eller te, och använda termosmugg. Med termosmugg behöver man inte oroa sig för att få hett kaffe i knät eller spilla, samtidigt som man kan njuta lite extra av färden. Det är också bra att ha något att knapra på: gör ordning morotstänger, äppelbitar eller annan god frukt att äta i bilen.

Bussresan

Det som är skönt med supporterbussen är att någon annan kör! Ta med termos med kaffe eller te, goda smörgåsar och fika till turen. Tänk på att göra lite extra fika, då det alltid är någon som inte tänkt på att ta med sig matsäck – det blir en bra stämning i bussen när man delar med sig och bjuder. Det är alltid trevligt om någon musikalisk person tar med sig gitarren och spelar några passande låtar!