De största tävlingarna!

Det är mycket givande och roligt att vara supporter till GF Idrott – spännande sportögonblick, nervig väntan på resultat, stor gemenskap och en möjlighet att se mycket av vårt vackra land när vi åker på bortatävling. Och av vår vackra värld! Vi är ju experter på att heja, på att jubla, ropa ramsor, på att resa och följa med – vi är alltså den perfekta publiken på de riktigt stora sportevenemang som Världsmästerskap och OS.

Världsmästerskap

Världsmästerskapen är sportnördarnas julafton! Tänk att få åka till ett annat land, kanske annan världsdel, och träffa likasinnade sportintresserade – vissa skulle säga sportfanatiker – och titta på storslagen idrott. De bästa idrottarna som tävlar mot varandra på de största arenorna! Självklart måste GF Idrott vara där, kanske inte som tävlande för Sverige, men som Sveriges bästa publik. Vi tränar ju varje vecka på konststycket att vara supporter, uppmuntra idrottare och jubla, så vilka är bättre lämpade än vi att åka!

Det är en lång resa: buss till Arlanda, flyg, komma fram till en stor stad och hitta hotellet. Nästa dag är det dags att hitta arenan, äta gott, titta runt på staden och sedan se förstklassig idrott. Vem hänger med?

Olympiska spelen

Olympiska spelen är de allra största idrottstävlingarna i världen. De historiska tävlingarna härstammar från det antika Grekland och vid varje olympiad tänds en olympisk eld, som sedan brinner under tävlingarna. När man åker på OS finns det många tävlingar att titta på och man måste tänka igenom tävlingsschemat innan: vilka tävlingar som pågår samtidigt och hur lång tid det tar att ta sig mellan arrangemangen. Ibland kan OS också vara i olika städer som ligger långt från varandra. Som supporter vill man självklart titta på alla tävling – men det är inte möjligt. GF Idrotts supporterklubb tycker att invigningen är ett måste: den brukar vara väldigt pampig och storslagen – oftast slutar den med ett fyrverkeri som lyser upp hela himlen!