Bästa supportermaten!

Vad är den bästa supportermaten för världens bästa supportrar? För det är ju vad GF Idrott supporterklubb är! Här kommer några goda tips, både för bussresan i supporterbussen och en festkväll med vännerna i supportergänget. Att vara supporter handlar mycket om gemenskap, så maten är tänkt att äta i gemenskap med andra.

Mat i bussen

Om bortatävlingen är på annan ort och man behöver sitta i en buss i fem till tio timmar behöver man äta. Ibland är det möjligt att stanna till och äta på restaurang, men ibland måste man äta i bussen. Tänk på att ta med mat som inte luktar för mycket för de andra. Vi vet alla hur det luktar då någon kommer in på en buss eller ett tåg med pommes frites och en hamburgare – det är endast den som äter det som tycker att det luktar ljuvligt. Då kan det vara bättre att ta med en god pastasallad, med t.ex. rostbiff eller tonfisk. Pastasallader håller sig länge och man blir mätt på dem.

Festkväll med supportergänget

Äntligen ska festkvällen med de närmaste vännerna i supportergänget bli av! Men vad bjuder man tjugo hungriga vänner på? Särskilt med tanke på allergier och dieter? Ett bra tips är att bjuda på en plockmat som taco. Både vegetarianer och allätare kan äta taco – man väljer själv om man ska ta tacofärs eller bara vegetariskt. Det är lätt att ställa i ordning taco i förväg, då det mesta bara ska hackas, som grönsaker, eller hällas upp från påse eller burk, som riven ost och majs.

Ett annat förslag är hemmagjord pizza. Om man gör pizzadegen i förväg och delar upp den i mindre bitar, så kan var och en göra sin egen pizza. Det tar förvisso tid för pizzan i ugnen, men de flesta spisar har också en nedre ugn. Och ni träffas ju för att fira dagens seger för GF Idrott och umgås med varandra – så låt det ta tid!