Supporterliv!

Det finns många olika sätt att vara supporter på och alla behövs. Ibland handlar det om att stå på läktaren och heja fram sitt lag, i andra fall att hjälpa till på klubben.

Följa med på matcher

Ett bra sätt att stödja sitt lag på är att följa med på matcher och heja. Det är många som gärna tittar på matcher från läktaren både på hemmaplan och bortaplan. Att sitta tillsammans med flera hundra eller tusentals andra sportintresserade personer och följa med i spelet och de idrottsliga prestationerna är en mäktig känsla. Det blir inte samma känsla av gemenskap eller spänning när man tittar på idrott framför en tv eller dator. På ett idrottsevenemang uppstår en stor gemenskap och man får chansen att lära känna andra personer.

Ett givande supporterliv

Ett lag, vare sig det handlar om fotboll, ishockey, basket eller mer individsporter som gymnastik eller hästhoppning, behöver alla hjälp på olika sätt. För att en idrottsklubb ska lyckas, behöver den många volontärer som ställer upp. Att ställa upp som volontär ger mycket gemenskap och glädje och det finns många sätt som man kan hjälpa till på. Vid alla sportevenemang säljs kaffe, kakor och korv. Att ha en supporter som står bakom disken och säljer kaffe är både trevligt för besökarna, men också för utövarna. De ska snart in och genomföra sin prestation och de vet att många stödjer dem. En annan uppgift är att städa och hålla rent på anläggningen, ställa upp stolar eller ta fram olika redskap inför träning eller tävling. Det behövs också funktionärer som hjälper till på olika sätt kring spelet, t.ex. tar tid, håller koll på att alla startar i rätt ordning, visar besökare var de ska gå, säljer biljetter etc. Detta är alla olika sätt att vara en givande supporter på: man ger till klubben och till andra besökare. Utan supportar som ger av sin tid kan det inte bli stora och spännande idrottsevenemang att gå på.