Hos GF Idrott är det inte bara idrottarna som kan vara vältränade och må bra, utan vi ser också gärna att våra supportar deltar i träningslivet – allt utifrån intresse och förmåga. Många supportrar är gamla idrottare som vet hur det känns att kunna springa med spänst, ha kondition för ett maratonlopp eller kunna göra bakåtvolter. Många av våra supportar tränar regelbundet och deltar på olika sätt också sportsligt. Men ifall det var längesedan som du tränade, så vill vi komma med ett par tips.
Sätt upp ett mål
Börja med att sätta upp ett tydligt och överkomligt mål. Alla önskar springa Stockholm Maraton på en bra tid, men om man inte har joggat på flera år kan det vara bättre att börja med en mindre tävling. Det finns många lopp på mellan fem och tio kilometer att delta i. Anmäl dig till ett kortare springlopp, gärna tillsammans med en kompis.
Hitta träningskamrater
Det är alltid lättare att vara två än ensam för att verkligen klara av utmaningen. Hitta några likasinnade och börja promenera eller jogga tillsammans. Anmäl er också till samma lopp. Träna, planera, beställ biljetter och boka hotell – allt detta hjälper er att verkligen genomföra både träning och tävling.
Ett bra tips för att kombinera supporterlivet och träningen är att träna samma morgon som det är tävling på hemmaplan. Först en hälsosam frukost, sedan en joggingtur som går förbi arenan och sedan hem. När ni sedan träffas för andra gången den dagen, som supportar och publik, har ni motionerat och kan känna att ni kan äta en extra korv! Ett annat sätt att supporterträna är att låta resultatet på tävlingen avgöra hur ni ska träna. Hur gick det för GF Idrott? Vinst? Då springer ni den vackra skogsstigen. Förlust? Då börjar ni med knäböj och tränar spurtar. Det kommer hjälpa er både som supportrar och för ett hälsosammare liv!