Följ med till SM!

Att vara supporter innehåller mycket glädje och gemenskap, nerviga ögonblick och jublande skrik! Och så att följa med till de stora tävlingarna och heja fram laget. Supporterklubben hos GF Idrott följer självklart med överallt och särskilt till spännande sportevenemang som SM!

Den första resan

Den första resan till SM går inte på motorvägen, utan går via idrottsarenorna; genom kvalen. För att kunna delta i Svenska Mästerskapen måste vi först kvala in till dem – och det skulle aldrig gå utan er! Utan supportar som stödjer idrottarna, hejar fram dem och uppmuntrar dem när det är svårt, är det mycket svårt att prestera. En supporter är en del i idrottsteamet och i slutändan visar det sig alltid att supportrarna haft en stor roll för idrottaren för att kunna prestera; särskilt på borta-tävlingar. Många idrottare kan berätta om hur det har lyft dem när de tittat ut över publiken och sett ”sina” supportrar – då kommer vinnarskallen fram och de vet att de har stöd bakom sig.

Äntligen SM

Det är en stor dröm för många att få åka till ett SM och heja på sitt lag! Tänk på att det är mycket som måste planeras innan tävlingen: vart man ska bo, hur man ska ta sig dit och många fler frågor.

Var ute i god tid! Det är många som ska till samma tävling och hotellen och vandrarhemmen kan snabbt bokas upp. Ibland har man tur och känner någon att bo hos eller så kan supporterklubben hyra en lokal till bra pris. Hör med andra i GF Idrottsklubb om vilka som ska med.

Boka biljetter för tåg, flyg eller buss så snart som möjligt. Eller hör om supporterbussen åker dit – anmäl dig i så fall i tid. Om du planerar att köra bil kan det vara klokt att leta efter parkeringshus i förväg.

Viktigt: ta reda på hur du åker mellan stället där du bor och sportarenan! Försök att hitta ett ställe så nära som möjligt.